BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu blaga nad 150 €

Nekaj preprostih nasvetov za obnovo okna


Dotrajana okna lahko z malo truda in barve spremenite v nova. 
Za vas smo pripravili nekaj preprostih nasvetov, kako pobarvati/obnoviti okna:

1. odstranite staro barvo, 
2. sušenje,
3. pobarvajte robove,
4. pobarvajte preostale površine okna, 
5. pobarvajte okenski okvir. 





V kolikor je mogoče, priporočamo, da okna snamete iz okvira, saj boste tako lažje prebarvali vse sicer težko dostopne površine.

1. Odstranite staro barvo in kit
Najprej iz površine odstranite staro barvo in kit. Pomagajte si s pleskarsko lopatico (barva, ki se lušči in kit) ter z brusnim papirjem. Pred nanosom nove barve površino očistite s primernimi čistili ter okna na novo zakitajte.

Nasvet: barve, ki se še trdno oprijema površine ni potrebno odstraniti v celoti. Dovolj bo, če z brusnim papirjem ''poškodujete'' zgornji sloj barve tako, da se bo nova barva nanjo lepše oprijela. Seveda je pri tem potrebno upoštevati tudi skladnost stare in nove barve. V kolikor ugotovimo, da nova barva na primer topi staro barvo (ali obratno) moramo staro barvo odstraniti v celoti ali pa izbrati drugo barvo.



2.Sušenje

Pustite, da se kit in očiščeni okvirji oken pred nanosom nove barve popolnoma posušijo.

3. Pobarvajte robove

Ko je kit popolnoma suh pričnite z barvanjem. Uporabite barvo, primerno za barvanje zunanjih lesenih površin, odporno na vremenske vplive. Najprej z manjšim čopičem čim bolj natančno pobarvajte robove. Za lažje barvanje robov si lahko pomagate tudi z zaščitnim maskirnim trakom.

Nasvet: robovi, ki se stikajo s steklom, naj vas ne skrbijo. Počakajte, da se barva na steklu posuši, nato pa jo preprosto odstranite s strgalom za čiščenje oken.

4. Pobarvajte preostale površine okna

Priporočamo vam, da ravne ploskve okenskih okvirjev prebarvate z valjčkom, saj se bo tako barva lepše razporedila, ne bodo se videle sledi čopiča, površina bo lepo enakomerno prebarvana. Za barve, ki so primerne za tovrstno delo po navadi uporabljamo penast valjček (valjček iz gobe) – pri izbiri valjčka in čopiča upoštevajte navodila proizvajalca barve.

5. Pobarvajte okenski okvir

Ko zaključite z barvanjem okna, prebarvajte še okenski okvir. V kolikor je mogoče, ga prebarvajte z uporabo valjčka, v kolikor pa je površina premajhna, pa uporabite čopič.

Nasvet: Oken ne zapirajte, dokler niso popolnoma suha. V kolikor boste okna zaprli prehitro, se bo barva zalepila. Ko boste okno odprli, se bo ta odluščila

AKTUALNO

IRB d.o.o. Vse pravice pridržane © 2019. Izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Irb.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.