BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu blaga nad 150 €

Kako nanesti lazuro za les - zunanje površine.


Koraki, ki vam bodo pomagali do želenih rezultatov. 

Razložili vam bomo preproste osnovne korake nanosa lazure vendar je zelo pomembno, da ob navedenih korakih sledite tudi navodilom proizvajalca lazure. Le na ta način boste dosegli najboljši rezultat. 

Varnost: Pred pričetkom projekta zaščitite vse površine in sebe pred morebitnimi kapljicami in ostanki lazure. Lazure ne spirajte v odtok.




1 KORAK: Pripravite površino
  • Pripravite leseno površino, ki jo boste barvali. Površino dobro očistite, po potrebi zakitajte, pobrusite, pritrdite odstopajoče deske, ... Površina naj se pred nadaljnjo obdelavo dobro posuši.

  • V kolikor ste površino čistili z vodo ali mokro krpo pustite, da se površina popolnoma posuši pred nanosom lazure. 

  • Okoli površine, ki jo boste barvali, položite zaščitno folijo, karton ali drugo zaščito, ki bo preprečila kapljanje lazure po tleh ali drugih površinah.
2 KORAK: Premešajte lazuro in testirajte
  • Upoštevajte navodila proizvajalca za mešanje lazure.

  • Nanesite lazuro na manjši neviden del površine (na kose lesa, ki so vam ostali), da preizkusite kako se bo lazura obnesla na podlagi, kakšna bo barva itd. 

  • Pustite, da se lazura na testnem polju popolnoma posuši in se prepričajte, da ste z izgledom zadovoljni, preden nadaljujete z barvanjem celotne površine. 

Nasvet: v kolikor boste barvali večjo površino, za katero boste potrebovali več veder lazure, vam priporočamo, da lazuro iz vseh veder zmešate v večjo posodo. Na ta način boste preprečili morebitno minimalno razlikovanje barve iz različnih veder.

3 KORAK: Nanesite lazuro na površino
  • Pred nanosom preverite vremensko napoved (v kolikor lazuro nanašate na zunanjih površinah), da se prepričate, da nekaj dni ne bo deževalo in se bo lahko vaša na novo prebarvana površina popolnoma posušila. 

  • Za nanos lazure uporabite valjček, čopič ali sprej, da lazuro čim bolj enakomerno nanesete na površino. Najboljša izbira orodja za nanos lazure na površino je odvisna od mnogih dejavnikov (velikosti površine, vrste lesa, vrste premaza, lokacije površine, ...)

  • Sledite vsem navodilom proizvajalca glede odstranitve odvečne lazure in glede nanosa drugega sloja. 
Varnost: Nosite zaščitna očala, da preprečite prihod lazure v oči.

NASVETI:
  1. Če je lazura, ki ste jo nanesli s čopičem neenakomerno razporejena, jo zgladite s primernim valjčkom. Na ta način boste izravnali vse črte, ki se poznajo od čopiča. 
  2. Če barvate s temno lazuro, zmeraj barvajte od zgoraj navzdol. V kolikor barvate steno in tla, zmeraj pričnite z barvanjem stenskih površin in nadaljujte s talnimi. Na ta nalin boste preprečili madeže od kapljic. 
  3. Pustite, da se lazura popolnima posuši, kot je navedeno v navodilih proizvajalca, preden površine obremenite in pričnete z uporabo. 
  4. Dobro prebarvajte vsa področja (spoji, robovi, konci, ...).
  5. Da bi se izognili sledem robov med barvanjem bodite pozorni, da je rob, kjer nanašate barvo zmeraj moker. Na ta način bo površina po koncu barvanja gladka in enakomerno pobarvana.

ZAKLJUČEK DELA IN ČIŠČENJE:
  1. Čiščenje orodja in ostalih površin je odvisno od lazure, ki ste jo uporabili. proizvajalec je v navodilih za uporabo navedel, ali za čiščenje uporabite milo in vodo, ali pa so potrebna razredčila, topila, ... V kolikor je lazura na vodni osnovi, bo za čiščenje zadostovala le voda. v nasprotnem primeru sledite priporočilom proizvajalca. 

  2. Ostanek lazure prelijte v manjšo posodo, ki se dobro zapre, da zmanjšate prisotnost zraka.

VZDRŽEVANJE ZUNANJIH PREMAZANIH POVRŠIN:
  • Redno čistite teraso ali druge premazane lesene površine, da odstranite blato in drugo zunanjo umazanijo. Za čiščenje uporabite primerno čistilo, ki ne bo poškodovalo sloja lazure.
  • Iz površin redno odstranjujte listje, iglice in veje, ki se s časoma naberejo na površinah. 
  • Vsakih nekaj mesecev preverite, ali se je kje pričela nabirat plesen ter jo primerno sanirajte. 






AKTUALNO

IRB d.o.o. Vse pravice pridržane © 2019. Izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Irb.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.