BREZPLAČNA DOSTAVA pri nakupu blaga nad 150 €

NASVETI ZA PLESKANJE


Predstavljamo vam 5 preprostih korakov za pleskanje. 

1. Zaščitite vse površine, pohištvo, drugo opremo in tla.
2. Očistite vse obdelovalne površine in površine v stiku z njimi.
3. Zgladite površine pred nanosom barve.
4. Najprej prebarvajte strop.
5. Barvajte vsako steno posebej.





1. Zaščitite vse površine, pohištvo, drugo opremo in tla

Pred začetkom barvanja zaščitite tla in pohištvo, ki je ostalo v sobi, vrata, okna, električne napeljave itd. Najbolje je, če okrasne zaključne letvice med steno in tlemi odstranite, v kolikor je to seveda mogoče, sicer pa jih dobro zaščitite z zaščitnim maskirnim trakom. Z zaščitnim maskirnim trakom zaščitite tudi robove oken, okenskih polic, vtičnice in stikala (če jih ne morete odstraniti).
Pred začetkom barvanja zapolnite vdolbine in pobrusite izbokline na površinah, ki jih boste barvali. Če je potrebno kitanje, priporočamo barvanje naslednji dan. 

>> IZDELKI ZA ZAŠČITO

 

2. Očistite vse obdelovalne površine in površine v stiku z njimi

Pred začetkom barvanja, stene in stropne površine dobro ometite, očistite vseh maščob, umazanij, barvic, voščenk, ... Trdovratnejše madeže (mastne, voščenke, ...) odstranite z globljim brušenjem, poškodovano površino pa zravnajte s kitom. 

3. Zgladite površine pred nanosom barve

Pomembno je, da pred pričetkom barvanja izravnate vse luknje, vdolbine, globlje praske, ... Najprej jih dobro očistite s sesalcem in krpo, nato pa izravnajte s kitom in pleskarsko lopatico. Ko se kit posuši, površino nežno prebrusite z brusnim papirjem, da jo popolnoma izravnate. 
Če se vam iz stene ali stropa lušči omet ali stara barva, morate odstopajoč material odstraniti ter površino zgladiti s kitom. 

>> PRIPOMOČKI ZA KITANJE

 

4. Najprej prebarvajte strop

Če boste barvali tako strop kot tudi stene, vam priporočamo, da pričnete s stropom. S tem se boste izognili možnosti, da bi umazali sveže prebarvane stene z barvo, ki jo uporabljate za strop. Če boste uporabili enako barvo tako za stene kot tudi za strop, potem vrstni red ni tako pomemben.

>> PRIPOMOČKI ZA PLESKANJE

5. Barvajte vsako steno posebej

Preden se lotite barvanja sten z valjčkom, priporočamo, da pobarvate vse robove ob tleh, stikih s stenami in stropom, s čopičem. Ko so robovi pobarvani, se lotite barvanja večjega dela stene z valjčkom. Barvo zmešajte v večjo posodo in vstavite mrežico za odcejanje barve. Pomočite 1/3 valjčka, nato pa barvo s pomočjo mrežice razporedite po celotnem valjčku. Barvo nato nanesite na steno. Ne nanašajte predebele plasti, da se kasneje stena ne olušči. 

>> PRIPOMOČKI ZA PLESKANJE

Pa veliko uspeha! 


AKTUALNO

IRB d.o.o. Vse pravice pridržane © 2019. Izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Irb.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.